Bästa kreditkortet på resan 2019

Bästa kreditkortet på resan

2019-09-04 – Inlägget innehåller reklamlänkar

Använd det bästa kreditkortet på resan. Ska du ut på en härlig resa? Till solen med familjen eller på ett spännande uppdrag med jobbet? Så får du med dig bästa kreditkortet på resan 2019.

Bästa kreditkortet på resan – varför är det viktigt?

Att hitta det bästa kreditkortet för din resa utomlands är viktigt av flera anledningar:

Reseförsäkring

Betalar du hela eller delar av resan med kortet är reseförsäkringen något du behöver titta extra på. Hur ser villkoren ut och vad ingår i försäkringen? Gäller den alla på resan? Hur mycket ersätts du med om du blir försenad eller bagaget försvinner? Det bästa kreditkortet på resan har en bra reseförsäkring.

Trygghet

Ett bra kreditkort är också en trygghet på resan om något oförutsett händer som du behöver extra pengar till. Det kan vara att du behöver byta hotell eller att du blir bestulen.

Med ett kreditkort kan du granska räkningarna när du kommer hem i lugn och ro. Du kan stämma av mot dina kvitton så att allt är rätt och att du inte har råkat ut för något obehörigt uttag. Om du upptäcker ett fel ska du kontakta kreditkortsutgivaren så fort du kan. Har du inte varit oaktsam med dina koder eller ditt kort ska du inte behöva betala något själv.

Självriskeliminering för hyrbil

I några av kreditkorten ingår självriskeliminering av hyrbil vilket kan vara värdefullt om du tänker hyra bil på resan. Då behöver du inte välja den ofta dyra självriskelimineringen som hyrbilsbolagen erbjuder. Hos en del banker behöver dock skadan överstiga självrisken för att detta ska gälla så läs på noga innan du åker.

Vad kostar ett kreditkort?

Det finns flera kreditkort som är gratis och det finns kreditkort som har en avgift på flera tusen kronor varje år. Avgiften på korten brukar spegla förmåner och bonussystem. Själva användandet av kreditkortet är gratis om du betalar direkt när fakturan kommer vilket brukar vara efter cirka 30-45 dagar. Efter det ligger räntan på mellan 9-25 % på använt belopp för de vanligaste korten. Det bästa kreditkortet på resan har en betaltid på 45 dagar.

Avgifter för kontantuttag och valutaväxling

Kolla upp vilka avgifter kreditkortet har. En del kreditkort tar en avgift om du tar ut kontanter med kortet i Sverige eller utomlands. Det är också vanligt att du får betala en valutaväxlingsavgift när du handlar utomlands. Andra kreditkort tar inget alls betalt för varken kontantuttag och valutaväxling.

Kanske handlar du mest direkt med kortet och då spelar uttagsavgiften inte så stor roll men ett valutapåslag på 2 procent blir 20 kronor för varje handlad tusenlapp och 400 kronor om du handlar för 20 000 kronor.

Kreditkort med förmåner och bonus

Bonus och poäng

Flera kreditkort har bonussystem där du samlar poäng på dina inköp och poängen kan du sedan använda till nya resor. Norwegian, SAS och Lufthansa har kreditkort med bonussystem för resor.

Förmåner och rabatter

Många kreditkort ger förmåner som rabatter på hotell, färjor och hyrbil så där kan du tjäna in en extra slant när du bokar resan.

Conciergeservice

Conciergeservice ingår vanligtvis i de dyrare och mer exklusiva korten. Tjänsten kan hjälpa dig med allt från att boka resor och hotell till att ordna biljetter till evenemang och bord på de fina restaurangerna.

Vip-lounger, fast track och uppgraderingar

Vip-lounger ingår i de dyrare korten och det innebär att du får vip-behandling på flygplatserna, ibland med förfriskningar. På vissa flygplatser ger dessa kreditkort också ett så kallat fast track vilket innebär att du kommer snabbt igenom säkerhetskontrollen och inte behöver stå i kö. De lite mer exklusiva korten brukar också ge uppgraderingar på hotell och hyrbil.

Vilket är det bästa kreditkortet på resan 2019?

Bästa kreditkortet utomlands – vinnaren utan årsavgift

Koll på pengarnas vinnare för det bästa kreditkortet på resan är Bank Norwegian Kreditkort som har 0 kronor i årsavgift och dessutom ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd. Högsta kredit är 100 000 kronor och en räntefri period på 45 dagar. Inga avgifter på kontantuttag och en växlingsavgift på 1,75 % vid köp och kontantuttag utomlands.

Varför ska jag ha ett kreditkort på resan utomlands?

Kreditkortet är ett tryggare kort att ha med sig på resan just för att du betalar i efterhand och är mer skyddad än med ett bankkort där pengarna dras direkt. Det är heller inte alltid ett vanligt bankkort accepteras om du till exempel ska hyra bil utan hyrbilsfirmorna kräver att du har ett kreditkort. Du är oftast bättre försäkrad med ett kreditkort än med ett betalkort.

Vad skiljer ett kreditkort från ett bankkort eller ett betalkort?

Bankkort är ett kort där du betalar det du köper direkt och pengarna dras från ditt bankkonto vid köpet.

Med ett betalkort handlar du ena månaden och betalar allt nästa månad när fakturan kommer. Du kan inte skjuta upp betalningen och det är detta som skiljer ett betalkort från ett kreditkort.

Med ett kreditkort kan du dela upp betalningen på flera månader. Dock till en räntan som oftast är betydligt högre än om du till exempel tar ett banklån på samma summa.

Ha så trevligt på din resa!

Kreditkort resa

14 tips för att spara pengar